Welke artikelen komen er in de automatische nieuwsbrief?

Ben je benieuwd welke artikelen er in de volgende automatisch aangemaakte nieuwsbrief komen? Dat lees je hieronder.

De automatische nieuwsbrief bekijkt welke (actieve) nieuwsartikelen er in de voorgaande periode verschenen zijn en neemt die automatisch mee.

Voorbeeld: 

Frequentie: elke 12e van de maand
Huidige datum: 12 april

In dit geval worden alle actieve artikelen die verschenen zijn tussen 12 maart en 11 april meegenomen in de nieuwsbrief. 

Nieuwsartikel uitsluiten

Wil je bepaalde nieuwsartikelen uitsluiten? Dat kan op 4 manieren:

 1. deactiveer het artikel vóórdat de nieuwsbrief wordt aangemaakt

  Omdat alleen actieve artikelen meegenomen worden in de nieuwsbrief, kun je eenvoudig een artikel deactiveren om ervoor te zorgen dat deze niet meegenomen wordt. Let op! Een gedeactiveerd artikel verschijnt ook niet meer op je website.
 2. verwijder het artikel vóórdat de nieuwsbrief wordt aangemaakt

  Je kunt een artikel natuurlijk ook verwijderen voordat de nieuwsbrief is aangemaakt. Het nadeel is dat je deze dan ook echt kwijt bent.
 3. wijzig de datum vóórdat de nieuwsbrief wordt aangemaakt

  Eventueel kun je de datum aanpassen naar een moment dat niet ligt in de datumrange zoals hierboven besproken. Dus in het voorbeeld wijzig je de datum in (bijvoorbeeld) 1 maart. Het artikel blijft dan wel op je website staan, maar wordt niet meegenomen omdat deze niet in de periode 12 maart / 11 april valt.

 4. nieuwsbrief al aangemaakt? haal het artikel eruit

  Zie je in de preview van de nieuwsbrief dat er een artikel in zit die je liever niet wilt versturen. Pas dan de aangemaakte nieuwsbrief aan. Dat doe je op deze manier.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op