Sjabloon vragenlijst aanpassen

Wij hebben alle vragenlijsten met zorg samengesteld. We adviseren je wel om zowel de vragen als de instellingen te controleren aan de hand van onderstaande checklist / handleiding.

Tabblad 'instellingen'

Hier vind je alle instellingen terug omtrent de e-mails die naar je klant verzonden worden. Je bepaalt zelf wat er verstuurd wordt, wanneer dit gebeurt en wat de inhoud is.

1
Algemene instellingen controleren
Vragenlijst naam (1)

De naam voor de vragenlijst is alleen voor jou zichtbaar. Je klant ziet hier niets van. Gebruik een herkenbare naam.

Uitnodiging (2)

Hier vind je alle instelingen omtrent de uitnodiging.

Herinnering (3)

Het versturen van herinneringen is optioneel. Je kunt er maximaal 3 versturen. Je bepaalt zelf hoeveel (1) je er verstuurt en het aantal dagen tussen de vorige stap  (2).
E-mail neutraal (4)

Deze e-mail wordt verzonden indien de vragenlijst 'neutraal' doorlopen wordt. Met andere woorden: als er geen actie benodigd is.

E-mail actie (5)

Deze e-mail wordt verzonden indien de antwoorden op de vragen aanleiding geven om actie te ondernemen. Er wordt teven een taak voor je aangemaakt.

Doorstuur URL (6)

Nadat de vragenlijst is ingevuld wordt je klant doorverwezen naar een op te geven URL. Dat zou je bedrijfswebsite kunnen zijn.

Automatisch label toekennen (7)

Werk je met mailinglijst labels? Dan kun je automatisch een label toekennen.  Je leest hier meer over labels.

2
Emails controleren

Alle e-mails zijn al door ons gevuld. Je hoeft ze alleen nog maar te controleren en desgewenst aan te passen. Klik hiervoor op 'sjabloon aanpassen'.
In deze editor kun je de tekst aanpassen. Let op! zorg er altijd voor dat je uitnodigingslink opneemt in de tekst (1). Zonder deze link werkt de vragenlijst niet.  Je leest hier hoe je dat doet.

Optioneel kun je ook een afbreeklink opnemen. Dat is niet verplicht.  Je leest er hier meer over.
We hebben overigens bewust gekozen voor deze 'blanco e-mail stijl'.  Je leest hier waarom.

3
Afzender instellingen

Je bepaalt zelf de afzender en het onderwerp.
Kies hier een onderwerp (1). Voor dit doel kun je het snippet (2) leeg laten. Vervolgens geef je een afzender naam (3) en afzender mailadres (4) op.
Tip: je kunt meerdere afzender mailadressen gebruiken.  Je leest hier hoe je dat doet.
4
Testmail versturen

Verstuur altijd een testmail naar jezelf om te kijken hoe de wijzigingen er in de mailbox uit zien.

Let op! de uitnodigingslink en afbreeklink werken in een test niet. Wil je dit ook testen? Maak dan een echte uitnodiging voor jezelf aan.  Je leest hier hoe je dat doet.

Tabblad 'layout'

Hier vind je alle instellingen terug omtrent de e-mails die naar je klant verzonden worden. Je bepaalt zelf wat er verstuurd wordt, wanneer dit gebeurt en wat de inhoud is.

5
Layout instellingen controleren

Je kunt het layout volledig naar eigen inzicht aanpassen. Zo kies je je eigen kleuren (1) of pas je de afbeelding aan. Het transparantie percentage (3) zorgt ervoor dat de tekst nog goed leesbaar is.

Je logo kun je aanpassen bij je gebruikersinstellingen via het menu: Instellingen > Gebruikersinstellingen.

Tip: je kunt de layout het beste in je browser testen. Dat doe je door te klikken op 'voorbeeld' in het menu Nazorgscan > Vragenlijsten.

Tabblad 'schermen'

Hier vind je alle instellingen terug omtrent de e-mails die naar je klant verzonden worden. Je bepaalt zelf wat er verstuurd wordt, wanneer dit gebeurt en wat de inhoud is.

6
Instellingen schermen controleren

Hier vind je het beginscherm (1), het scherm dat te zien is als alle vragen zijn ingevuld (2) en het bevestigingsscherm (3). De tekst is aanpasbaar.

Je logo kun je desgewenst aanpassen bij je gebruikersinstellingen via het menu: Instellingen > Gebruikersinstellingen.

Tabblad 'vragen'

Hier vind je alle instellingen terug omtrent de e-mails die naar je klant verzonden worden. Je bepaalt zelf wat er verstuurd wordt, wanneer dit gebeurt en wat de inhoud is.

7
Vragen aanpassen

Een waarschuwing vooraf: vragenlijsten kunnen behoorlijk complex zijn. Ze zijn namelijk 'conditioneel'. Dat betekent dat bepaalde vragen wel of niet getoond worden op basis van een opgegeven conditie.

Voorbeeld:

Vraag 1: welke kleur vind je mooier? a) geel of b) blauw
Vraag 2: wordt getoond indien antwoord op vraag 1 is 'a' geel.
Vraag 3: wordt getoond indien antwoord op vraag 1 is 'b' blauw.

Zodra je nu de antwoorden bij vraag 1 gaat aanpassen in 'geel' of 'groen', dan werkt de conditie voor vraag 2 en 3 niet meer. Die zul je dan ook moeten aanpassen.

Je herkent 'incorrecte' vragen aan het waarschuwingssymbool.

Vervolgens zie je per vraag wat er nog niet correct is.

Liever uitbesteden? Je kunt vragenlijsten zelf aanpassen mits je het bovenstaande in het achterhoofd houdt. Wil je het aanpassen liever uitbesteden? Dat kan. Je leest er hier meer over.

Wil je zelf de vragen aanpassen? Klik dan op 'wijzig' in het overzicht met de vragen.

Vervolgens zie je onderstaand scherm:

Hoofdvraag (1)
Dit is een verplicht veld. Dit is de hoofdvraag.

Uitleg (2)
Dit is optioneel. Desgewenst kun je een uitleg onder de vraag typen die de hoofdvraag verduidelijkt.

Type vraag (3)
Je kunt kiezen uit een aantal verschillende type vragen

Antwoord opties (4)
De antwoord opties vind je hier terug

Zichtbaarheid (5)
Hier bepaal je wanneer de vraag zichtbaar moet zijn. Je kunt hem altijd tonen of baseren op een bepaalde conditie van een voorgaande vraag.

Taak aanmaken (6)
Hier bepaal je of er een taak aangemaakt moet worden op basis van het antwoord dat gegeven wordt. Let op! er wordt maar 1 taak per vragenlijst aangemaakt.

Flow starten (7)
Deze optie verschijnt alleen als je ook gebruik maakt van Contaqt. Hier lees je meer over Flows.

Vervolg stap (8)
Hier bepaal je wat de vervolgstap zal zijn.