Campagne versturen

Je kunt een campagne versturen via het menu item: Campagne > concept. Hier vind je alle concept campagnes die nog niet verzonden zijn.

Verzend instellingen

In het popup venster dat volgt kun je alle verzendinstellingen opgeven zoals de afzender naam (2) en het e-mail adres van de afzender (3).

De onderwerpregel (4) wordt in het mailprogramma bij 'onderwerp' getoond. De snippet (5) is optioneel en wordt boven de campagne getoond. In de meeste mailprogramma's wordt deze tekst ook getoond in de preview. De onderwerpregel en snippet tezamen bepalen vaak of de ontvanger je campagne gaat openen. Kies deze daarom ook zorgvuldig en maak ze niet te lang.

Bepaal vervolgens welk filter je wilt gebruiken  (6). Standaard is de complete lijst geselecteerd.

Tip: je kunt eenvoudig zelf nieuwe filters maken. Je leest hier hoe je dat doet.

Bovenin (1) zie je direct een update van het totaal aantal ontvangers dat correspondeert met de gekozen selectie.

Personalisatie

Door je e-mail te personaliseren zorg je ervoor dat deze beter geopend zal worden. Je kunt hiervoor alle velden gebruiken die standaard aanwezig zijn (voornaam, tussenvoegsel, achternaam en aanhef) of gebruik een van de data velden die je zelf hebt toegevoegd.

Je voegt een personalisatie in door te klikken op het icoon voor de onderwerpregel of snippet (1)

In het blauwe popup venster kun je vervolgens kiezen voor een variabel veld (2) en een backup tekst opgeven (3) zodra dit veld niet aanwezig is bij dit mailadres. Nadat je op de bevestigingsknop (4) hebt geklikt zal de code worden toegevoegd. Vervolgens kun je de onderwerpregel schrijven.

Voorbeeld:

Ingevuld: 10 tips speciaal voor |*FNAME,jou*|!
Voornaam bekend: 10 tips speciaal voor Julian!
Voornaam niet bekend: 10 tips speciaal voor jou! 

De backup tekst zorgt er dus voor dat de onderwerpregel ook geschikt is voor mailadressen waarbij geen voornaam bekend is. 

Testmail versturen

Verstuur altijd eerst een testmail naar jezelf om de campagne goed te kunnen beoordelen. Dit doe je door te klikken op de button 'Test'

Tip! als je een testmail verstuurt naar een e-mail adres dat op je eigen lijst staat dan kun je ook bovenstaande personalisatie testen.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op