Nieuwsartikelen plugin voor je website

Je kunt de artikelen op je eigen website weergeven of op de meer-lezen website die wij voor je hebben gemaakt.

Eigen website

Om de artikelen op je eigen website te tonen kun je gebruik maken van onze widget. Dit helpartikel is bedoeld voor websites die direct in HTML code geschreven zijn.

Doorloop deze stappen:

1) Maak eerst een widget aan.

Dit kun je doen via het menu: Instellingen > Pagina instellingen.

2) Widget instellingen

Doorloop vervolgens de widget instellingen. Wil je bijvoorbeeld alle artikelen laten zien? Of alleen artikelen met een bepaalde tag / label?

In het volgende scherm kun je 3 kleuren kiezen (die je later altijd kunt aanpassen). Het gaat om de titelkleur  (1), tekstkleur (2) en overlay (3) kleur.

Vervolgens krijg je een widget code. Die heb je nodig om te implementeren in je website

3) Code inbouwen

Plak de code op de plek waar het nieuwsblok moet verschijnen.

4) Domein aanpassen

Vervolgens moet je nog aangeven wáár het nieuws op je website te vinden is. Dit hebben wij namelijk nodig om de URL te kunnen maken. Als een lezer bijvoorbeeld vanuit een Facebook bericht of nieuwsbrief bericht een link aanklikt, dan gebruiken wij deze URL.

Je domein aanpassen gaat in 2 stappen.

Vul allereerst de URL in van de pagina waar je de widget hebt ingebouwd.

In de volgende stap kun je testen of dit technisch goed werkt. Klik op de 'test' button. Er opent vervolgens een nieuw venster. Bekijk het resultaat:

Goed: één van je nieuwsartikelen is nu zichtbaar
Fout: een ander resultaat, je ziet bijvoorbeeld het nieuwsoverzicht in plaats van één artikel

Bij een positief resultaat kun je naar de volgende stap gaan. Gaat dit niet goed? Stuur dan een e-mail naar support@contaqt.nl en wij kijken samen met je mee.

5) Domein activeren

Nadat de vorige test goed is verlopen kun je nu het domein activeren. We gaan dan alle URL's omzetten zodat de artikelen linken naar het opgegeven domein.