Flow stap: voorwaarde

Nadat je een Flow hebt gemaakt kun je Flow stappen gaan toevoegen. In dit artikel vind je meer informatie over de Flow stap: voorwaarde.

Met deze Flow stap kun je het verloop van een Flow beinvloeden door een bepaalde voorwaarde te stellen.

Link geklikt

Deze optie controleert of er een bepaalde link (2) is aangeklikt uit een campagne (1) die door deze Flow is verzonden. Indien dit inderdaad is gebeurd (3) dan gaat de Flow naar deze Flow stap (3). Indien de link niet is aangeklikt (4) dan zal de Flow verder gaan naar deze Flow stap (4).

Belangrijk!

Als je deze Flow stap inzet, dan dien je deze twee aandachtspunten in acht te nemen:

  1. Geef de ontvanger even tijd om de link te openen. Voeg dus een vertraging in van een aantal dagen tussen het versturen van de campagne en het controleren of de link is aangeklikt.
  2. De volgorde is belangrijk. De Flow wordt afgespeeld in een bepaalde volgorde. Zorg er dus voor dat je éérst de campagne verstuurt voordat je deze controle doet. En niet andersom.

Label

Met deze voorwaarde kun je controleren of een bepaalde label is toegekend aan het e-mail adres (1). Als dit het geval is dan gaat de Flow verder met deze Flow stap (2). Als dit niet het geval is dan vervolgt de Flow met deze Flow stap (3).

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op