DNS instellingen inregelen

Om te voorkomen dat jouw nieuwsbrief in de spamfolder van de ontvanger belandt, is het belangrijk om de DNS instellingen goed in te regelen. In deze video leggen we uit wat je hiervoor moet doen.

Heb je de DNS instellingen nog niet ingeregeld en heb je de link nog niet ontvangen waarover gesproken wordt in de video? Neem can contact op met onze supportafdeling.

Of lees de tekst uit de video:

DNS-instellingen regelen.

Voordat we de nieuwsbrief kunnen versturen, is het belangrijk dat we de serverinstellingen goed regelen. Hiermee voorkom je dat jouw nieuwsbrief in de spamfolder van de ontvanger belandt. Dit hoeft slechts eenmalig te gebeuren, maar het kan wel een technische uitdaging zijn.

Daarom gaan we je hierbij helpen. Je ontvangt van ons een link die je kunt doorsturen naar degene die je beheert. Vaak is dat je websitebeheerder, maar dat kan ook een andere partij zijn.

Deze link bevat 3 CNAME-records die toegevoegd moeten worden aan de DNS-instellingen van je domein.

Als dat is gebeurd, kan gecontroleerd worden of de instellingen correct zijn. Klik je op de valideerknop. Nog een kleine kanttekening hierbij, het kan enkele uren duren voordat de instellingen door je server zijn verwerkt. Als het valideren nog niet direct lukt, probeer het dan later nog eens.

Ons systeem controleert elke nacht automatisch of de instellingen goed zijn verwerkt. Als dat niet het geval is, ontvang je van ons als herinnering een e-mail. Ontvang je deze herinnering een aantal dagen achter elkaar, dan gaat er iets niet goed. Neem dan contact op met onze supportafdeling.

Zijn alle instellingen gevalideerd, dan hoef je niets meer te doen. Ons systeem neemt dan vanzelf deze instellingen over.