Realworks website

Maak jij gebruik van een Realworks website? Dan werkt het integreren van onze nieuwswidget iets anders. Realworks staat het namelijk niet toe om rechtstreeks onze widget te implementeren. Dat gaat via de Google Tag Manager (hierna afgekort als GTM).

Stap 1: neem contact op met support

Voor een Realworks website hebben wij een speciaal script gemaakt. Deze vind je niet in je Contaqt dashboard terug. Neem daarom contact met ons supportteam op om jouw script op te vragen.

Klik hier om contact op te nemen

Stap 2: GTM aanmaken

Er zijn 2 scenario's. In het eerste geval heb je al een GTM aangemaakt omdat je -bijvoorbeeld- gebruik maakt van de DatHuis winkelwidget. In dat geval kun je het bestaande GMT script uitbreiden met ons Contaqt script. Ga hiervoor naar je GTM omgeving en pas het script aan.

Gelukt? Ga dan door naar stap 4.

Maak je nog geen gebruik van de GTM? Dan dien je deze eerst aan te maken. Maak deze aan via https://tagmanager.google.com en bekijk de video.

Gelukt? Ga dan door naar stap 3.

Stap 3: GTM implementeren in Realworks

Ga in je Realworks dashboard naar: Webdiensten > Website beheer > Instellingen en scroll naar beneden en plaats onder Google Tag Manager de ID.

Stap 4: nieuwe pagina aanmaken

Als GTM werkt dan kun je een nieuwe pagina aanmaken via je Realworks dashboard. Dit doe je bij Webdiensten > Website beheer > Pagina's. Met het plusje een nieuwe pagina maken met een link en titel. Vervolgens klik je in de teksteditor op 'broncode'. Daar kan je de onderstaande <div> toevoegen.

Let op; je zult naast de code ook (minimale) tekst in de editor moeten zetten (zoals in de screenshot), anders wordt de code niet opgeslagen.

Plaats deze code:

<div id="contaqt-container" style="width: 100%;"> </div>

Stap 5: test de pagina

Is dit allemaal gelukt? Dan kun je direct het resultaat zien door de pagina in je browser te testen.

Stap 6: geef de URL door

Let op! deze laatste stap is erg belangrijk en het zorgt ervoor dat alle lezers vanuit de nieuwsbrief doorlinken naar jouw eigen website.

Als laatste stap gaan wij de artikelen koppelen aan de nieuwe pagina die je zojuist hebt aangemaakt. Geef de nieuwe URL door aan ons support team.

Je kunt replyen op de eerdere mail of een nieuwe ticket aanmaken door hier te klikken.