Artikel afbeelding

Als je een artikel maakt dan is het verplicht om een afbeelding toe te voegen. Deze afbeelding wordt op diverse plekken gebruikt.

Goed te weten: deze afbeelding wordt niet in het artikel zelf gebruikt. Je leest hier hoe je in het artikel zelf een afbeelding kunt toevoegen.

De afbeelding wordt op 3 plekken gebruikt:

1. in een nieuwsbrief

Jouw afbeelding wordt qua afmeting automatisch bijgesneden voor het gebruik in de nieuwsbrief. Het maakt hierbij uit welke positie het artikel heeft. Het eerste artikel heeft een andere verhouding dan de andere artikelen.

2. in het nieuwsoverzicht

In het nieuwsoverzicht wordt de afbeelding ook automatisch bijgesneden. Ook hier is de positie van belang. Het eerste artikel vertoont een afbeelding kader met een andere verhouding dan een klein artikel. 

3. in een Social Media post

Kies voor een sfeerfoto

Zoals het bovenstaande laat zien wordt jouw afbeelding automatisch bijgesneden. Dat houdt dus in dat er soms informatie (pixels) verloren kan gaan.

Wij adviseren je daarom een sfeerfoto te gebruiken waarbij het niet uitmaakt dat er een deel verloren gaat. In ons bovenstaande voorbeeld zie je dat wij voor een interieur hebben gekozen. Bij een kleinere afbeelding gaat er een deel van de zijkant verloren. Dit is niet erg omdat de foto nog steeds dezelfde sfeer uitadement.

Logo's en teksten; kies voor een veilige marge

Voor sommige afbeeldingen is het wél belangrijk dat alle informatie getoond wordt. Bijvoorbeeld bij een logo of tekst. Kies bij het maken van een afbeelding daarom voor een veilige marge zoals hieronder getoond.

De afbeelding zelf is 1365 x 650 pixels. Het hoofdonderwerp (logo of tekst) moet zich binnen de veilige marges bevinden zoals in het gele vlak aangegeven.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op