Een marketing Flow starten op 4 manieren

Flows zijn de basis van je marketing automation. Een Flow kan op verschillende manieren gestart / getriggered worden.

1) via een website formulier

Nadat een website bezoeker het formulier op je website heeft ingevuld begint de Flow te lopen.

2) Handmatig

Je kunt ook handmatig een Flow starten. Je vindt deze optie in het menu: Flows > Flow overzicht > Start

Vervolgens kun je de Flow starten voor je hele mailinglijst (1), of juist een selectie ervan. Ook is het mogelijk de Flow te starten voor één e-mail. Bepaal vervolgens of je de Flow direct wilt starten of in wilt plannen

3) via een survey (vragenformulier)

Let op: deze optie is alleen beschikbaar indien je ook de Nazorgscan geactiveerd hebt.

Vanuit een survey kun je per vraag aangeven of er een Flow gestart moet worden indien er een bepaald antwoord is gegeven.

Indien de ontvanger 'ja' invult in het bovenstaande voorbeeld, dan wordt er automatisch een Flow gestart.

4) een Flow starten middels een API

Deze optie is geschikt om een Flow te starten met behulp van een API. Hiermee kun je vanuit andere software een Flow triggeren. Deze optie is geschikt voor software bouwers.