Uitgeschreven mailadressen overslaan bij versturen scan

Een klant heeft de mogelijkheid om zich uit te schrijven voor de nieuwsbrieven die jij verstuurt. Dit betekent niet dat dit mailadres ook is uitgeschreven voor de nazorgscans. Vanuit de nazorggedachte wil je ook deze klanten kunnen bereiken.

Dus... als je een bulkuitnodiging verstuurt naar de hele (of een deel van) de mailinglijst dan worden de uigeschreven mailadressen standaard wel meegenomen in de aanmaak van de uitnodigingen. Wil je dit niet? Dan kun je de onderstaande stappen volgen.

Stap 1: label aanmaken

Ga naar Mailinglijst > Mailinglijst formulieren en maak een nieuw label aan. Noem deze 'Geen scan'

Stap 2: filter aanmaken

Ga naar Mailinglijst > Mailinglijst filter en maak een nieuw filter aan.

Titel: kies een herkenbare naam
Selecteer filter: al deze
En sla deze tags over: Geen scan

Stap 3: label toekennen

Nu kan je alle mailadressen die je wilt overslaan het label 'geen scan' toekennen. Deze worden -volgens de filterinstellingen in stap 2- uitgesloten.

Ga hiervoor naar je mailinglijst toe, en klik op 'wijzig' bij het betreffende mailadres en voeg de tag toe.

Stap 3: extra tip

Bovenstaande stap is handig als je enkele mailadressen wilt uitsluiten. Wil je alle uitgeschreven mailadressen van dit moment uitsluiten? Ga dan naar je mailinglijst, en filter op 'uitgeschreven lijst'.

Selecteer alle mailadressen, en ken de tag 'Geen scan' toe.

Stap 4: uitnodigingen versturen

Houd deze werkwijze aan en selecteer het juiste filter.