Marketing campagne versturen als email campagne

Wil je de geselecteerde marketing campagne eenvoudig extra onder de aandacht brengen? Verstuur hem dan  met een paar muisklikken naar je hele mailinglijst.

E-mail campagne maken

Via het menu: Marketing > Marketing campagne vind je een overzicht van alle geactiveerde campagnes. Kies vervolgens voor de knop 'Campagne' om een e-mail campagne te maken.

Na het doorlopen van de wizard opent de drag & drop editor. Hier kun je de campagne desgewenst aanpassen.

Meer informatie: Wil je meer weten over de drag & drop editor? Bekijk dan dit help artikel.

E-mail campagne versturen

Je kunt een campagne versturen via het menu item: Campagne > concept. Hier vind je alle concept campagnes die nog niet verzonden zijn.

Verzend instellingen

In het popup venster dat volgt kun je alle verzendinstellingen opgeven zoals de afzender naam  (2) en het e-mail adres van de afzender (3).

De onderwerpregel  (4) wordt in het mailprogramma bij 'onderwerp' getoond. De snippet (5) is optioneel en wordt boven de campagne getoond. In de meeste mailprogramma's wordt deze tekst ook getoond in de preview. De onderwerpregel en snippet tezamen bepalen vaak of de ontvanger je campagne gaat openen. Kies deze daarom ook zorgvuldig en maak ze niet te lang.

Bepaal vervolgens of je de campagne naar je volledige lijst  (6) wilt sturen of naar een selectie ervan. Bovenin (1) zie je direct een update van het totaal aantal ontvangers dat correspondeert met de gekozen selectie.

Personalisatie

Door je e-mail te personaliseren zorg je ervoor dat deze beter geopend zal worden. Je kunt hiervoor alle velden gebruiken die standaard aanwezig zijn (voornaam, tussenvoegsel, achternaam en aanhef) of gebruik een van de data velden die je zelf hebt toegevoegd.

Je voegt een personalisatie in door te klikken op het icoon voor de onderwerpregel of snippet  (1)

In het blauwe popup venster kun je vervolgens kiezen voor een variabel veld  (2) en een backup tekst opgeven (3) zodra dit veld niet aanwezig is bij dit mailadres. Nadat je op de bevestigingsknop (4) hebt geklikt zal de code worden toegevoegd. Vervolgens kun je de onderwerpregel schrijven.

Voorbeeld:

Ingevuld: 10 tips speciaal voor |*FNAME,jou*|!
Voornaam bekend: 10 tips speciaal voor Julian!
Voornaam niet bekend: 10 tips speciaal voor jou! 

De backup tekst zorgt er dus voor dat de onderwerpregel ook geschikt is voor mailadressen waarbij geen voornaam bekend is. 

Testmail versturen

Verstuur altijd eerst een testmail naar jezelf om de campagne goed te kunnen beoordelen. Dit doe je door te klikken op de button 'Test'

Tip! als je een testmail verstuurt naar een e-mail adres dat op je eigen lijst staat dan kun je ook bovenstaande personalisatie testen.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op